Közelítő program

Múzeumpedagógia program középiskolás csoportok részére

A Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.

Program rövid bemutatása
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

Az iskolai csoportoknak a BAW Közelítő Program túráin való részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden regisztrált csoportnak - a pedagógusoknak és a diákoknak - BAW napi karszalagot biztosítunk. A napi karszalaggal az adott napon, a vezetett programot megelőzően, illetve azt követően is részt vehetnek bármely további BAW helyszín programján.

REGISZTRÁCIÓ A PROGRAMRA
Kérjük a csoportok regisztrációját, lehetőség szerint a szervező tanár küldje el a kozelito@bpartweek.hu e-mail címre, BAW19 Közelítő Programra jelentkezés tárggyal.

Kérjük, az e-mailben szerepeltesse:

  1. Iskola nevét,
  2. Kontaktszemély nevét, elérhetőségét (e-mail cím, és ha megoldható telefonszám),
  3. Csoport létszámát,
  4. Kiválasztott túra nevét,
  5. Melyik napon, időpontban kívánnak részt venni.

Kérjük, a regisztráció előtt ellenőrizze a táblázatban, hogy a kiválasztott túrára még nem jelentkezett-e más csoport. A jelentkezéseket az e-mailek beérkezésének sorrendjében fogadjuk. 1 csoport 1 túrán tud részt venni, megértésüket köszönjük!

További kérdés esetén kérjük, hívja a + 06 20 946 5096 mobilszámot vagy írjon a kozelito@bpartweek.hu e-mail címre!

Várjuk szeretettel!
BAW szervezők

A BAW Közelítő program fő támogatója a jövő generációinak művészeti nevelése mellett elkötelezett B. Braun Avitum Hungary Zrt.