Közelítő program

Múzeumpedagógia program középiskolás csoportok részére

KREATÍV VAGY?
ÉRDEKELNEK AZ AKTUÁLIS MŰVÉSZETI TRENDEK?
IZGALMASNAK TARTOD A KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETET?
SZÍVESEN MEGISMERKEDNÉL KORTÁRS MŰALKOTÁSOKKAL?
SZERETSZ JÁTSZANI?

Ha IGEN, akkor jelentkezz a Budapest Art Week középiskolásoknak szóló Közelítő Programjába! 

Közelítő program az idei évben egy 3 fordulós online pályázat, amelyre egyénileg, ill. csapatban is jelentkezhettek, de baráti társaságok vagy osztályok jelentkezését is egyaránt várjuk. 

A program mottója: TERVEZÉS // IMPROVIZÁCIÓ 

A program indulása: 2020. október 16. -> Jegyezd fel a naptáradba!
A 3 fordulós pályázat lezárása: 2020. december 20.
Eredményhirdetés: 2021. január
A programban főként még középiskolai tanulmányaikat folytató diákok részvételére számítunk.

A PÁLYÁZAT MENETE:

1. forduló: KVÍZ  - 2020. október 16 - november 1. között

  • A 15 kérdésből álló képzőművészeti kvíz a pályázattól függetlenül is kitölthető, de ez jelenti a belépőt a pályázatban való részvételhez.
  • A kvízt a megadott időszak alatt egy játékos többször is kitöltheti, a legmagasabb pontszámú eredményét vesszük figyelembe.
  • Az első 100 játékos, aki 100%-osan teljesítette a kvízt Nemes Anita grafikusművész által tervezett BAW-os maszkot kap.
  • Minden résztvevő, aki hibátlanul tölti ki a kvízt, a pályázat 2. fordulójába automatikusan bekerül. A továbblépéshez a kvíz lezárása után emailben megküldött online jelentkezési lapot kell kitölteni. 

2. forduló: KUTATÁS - 2020. november 2 - 20. között

  • A második forduló hosszabb, egyéni kutatást igénylő kifejtősebb kérdései a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című filmhez kapcsolódnak. A 2. fordulóban résztvevők lehetőséget kapnak, a Mozinet Kft. és a Cinego.hu felajánlásának köszönhetően, hogy egy kupon felhasználásával ingyen megnézzék a filmet, és ezt követően töltsék ki a feladatlapot. 
  • A kitöltött feladatlap visszaküldési határideje: november 20. (péntek).
  • A visszaküldött feladatlapokra kapott pontszámokat a verseny végén összeadjuk a 3. forduló alkotásaira kapott pontszámokkal, így a két forduló összevont pontszáma adja ki egy versenyző (egyéni vagy csapat) végleges pontszámát.

 

3. forduló: ALKOTÁS - 2020. november 23. - december 20. között 

  • önálló alkotás létrehozása a ‘TERVEZÉS // IMPROVIZÁCIÓ’ mottóhoz kapcsolódó témában. Technikai megkötés nélkül, bármilyen műfajú alkotás készíthető. Az alkotó folyamat előtt egy ötletelős, beszélgetős alkalommal segítjük a résztvevőket az inspirálódásban. 
  • Az alkotások fotóval illusztrált dokumentációját kérjük december 20-ig megküldeni.
  • A legjobbaknak 2021 januárjában kiállítási lehetőséget biztosítunk, ha a járvány engedi, akkor élőben, amennyiben a vírushelyzet még januárban sem teszi lehetővé az események szervezését, akkor virtuális kiállítás formájában mutatjuk be az elkészült alkotásokat a BAW honlapján. 

 

Eredményhirdetés: 2021. január

 

A programban való részvételt a játék, az alkotás örömén kívül az alábbiakkal kívánjuk ösztönözni:
1. fordulóban: az első 100 kvízt hibátlanul kitöltő játékosnak Nemes Anita grafikusművész által tervezett BAW maszkot küldünk.
2. fordulóban: lehetőséget biztosítunka Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film ingyenes megtekintésére.
3. fordulóban inspiráló online alkotói workshopot szervezünk a résztvevőknek. 

Továbbá a legjobb kreatív alkotásokat a kampány végén (az akkori vírus helyzethez alkalmazkodva) online vagy offline kiállítási lehetőséggel jutalmazzuk. A zsűri által legjobbnak ítélt első 5 mű alkotóinak műteremlátogatást szervezünk egy ismert fiatal művész műtermében.

További kérdés esetén a kozelito@bpartweek.hu e-mail címen vagyunk elérhetőek.

Sok sikert, inspirációt és jó szórakozást!

A BUDAPEST ART WEEK Közelítő kvíz és online pályázat adatkezelési szabályzata és játékszabályzata letöltehető innen.

.

.

.

KÖZELÍTŐ 2019-ben

A Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett 2019-ben először önálló művészetpedagógiai programot indított középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesítik a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.

Program rövid bemutatása
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kaptak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok is szép számban jelentkeztek. 

A BAW Közelítő program fő támogatója a jövő generációinak művészeti nevelése mellett elkötelezett B. Braun Avitum Hungary Zrt.

A 2019-es Közelítő Program fotó galériáját itt tekintheti meg.

Visszajelzések a BAW19 Közelítő Programról:
„ …a diákok nevében is elmondhatom, hogy nagyon átgondolt, színvonalas programokon vehettünk részt. Felkészült, lelkes, a diákokhoz értő szakemberekkel találkoztunk mindegyik foglalkozáson. A gyerekek szóban, kérdezés nélkül is jelezték, hogy mennyire tetszett nekik a program, szóval ez szerintem már önmagában egy fontos visszajelzés. …”
(Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium, rajz tagozat, tanári visszajelzés, 2019.)

„…Köszönjük a tárlatvezetést! Hasznos, a művészettel, művészekkel, kiállítóhelyekkel kapcsolatos programokat fontosnak tartom. Örülök, hogy részt vehettünk!”
(Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szak, tanári visszajelzés, 2019.)