Okt09

Galériatúrák: kortárs képzőművészet karnyújtásnyira

Programajánló | A Budapest Art Week-en október 16. és 25. között közel 50 galéria és kiállítótér izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítása várja a látogatókat, és számos helyszín feltárja majd kulisszatitkait a vezetett galériás séták – a galériatúrák alkalmával. Művészek, galeristák, kurátorok fogják a 11 túra során rövid tárlatvezetéseken megismertetni a kortárs képzőművészetet a művészetkedvelő közönséggel.


Szept28

Vigyázzunk egymásra!

Szolgálati közlemény | Közeledik a Budapest Art Week időpontja és bízunk benne, hogy október 16. és 25. között a tervezett menetrend szerint megtarthatjuk az ősz legnagyobb képzőművészeti rendezvénysorozatát, ahol önfeledten élvezhetjük a kiállításokat és programokat. Ehhez azonban arra kérjük látogatóinkat, hogy legyenek partnereink a biztonságos körülmények megteremtésében, és a járványhelyzet miatt szükséges biztonsági előírások betartásában.


Szept25

Randevú a művésszel – avagy mi fán terem a műterem?

Programajánló | Hiába állunk akár csak néhány centiméterre egy festménytől a kiállítótérben, gyakran így is beláthatatlan távolság választ el minket attól, hogy a művészt és alkotását megértsük. Mégis, játszunk el a gondolattal, hogy a festmény alkotója egyszer csak mellénk lép, és beszélgetni kezd velünk arról, mi is zajlott le benne, amikor vászonra vetette művét, milyen történeteket rejt a festménye, és hogyan is nézett ki pontosan az alkotási folyamat.


Szept21

Maszkra fel! – Műélvezet biztonságban

Szolgálati közlemény | 2020. október 16. és 25. között 74 helyszínen, közel 100 kiállítással és több mint 90 programmal várjuk a Budapest Art Week látogatóit. Ahhoz, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban élvezhesse a színes képzőművészeti programokat, és átélhesse a BAW életérzést idézetekkel és grafikákkal ellátott maszkokat készítettünk, melyeket Nemes Anita grafikusművész tervezett. Vásárold meg a maszkot honlapunkon keresztül, és élvezd biztonságban az ősz legnagyobb képzőművészeti forgatagát!


Szept17

A közösség ereje: LAVOR Collective

Interjú | „A közösség nem több vagy kevesebb. A közösség más. Egészen és tökéletesen és alapvetően más élet, lét, lehetőség, valóság, csoda és misztérium.” – Hamvas Béla ikonikus mondata a LAVOR Collective mottója, akik a budapesti galériás és összművészeti színtér friss szereplői. Egy közösség, ahol nem hisznek a véletlenekben, épp ezért szeretnek mindent visszafejteni és feltárni jelentésben, cselekedetekben egyaránt. Az ismeretlenek mélyén megbúvó mintázatok felismerése, a szinergiák keresése és a folyamatos analízis fejlődésük alapja.


Szept09

A karonülő műértő – Nézz kiállítást a kisbabáddal!

Programajánló | Egy kisbaba érkezése nagy változásokat hoz egy család, és legfőképpen a friss anyukák és apukák életében. Teljesen átalakulnak az addig jól ismert hétköznapok és ezzel együtt a kikapcsolódás is egészen más értelmet nyer. Az első hónapok valóban a folyamatos változásról szólnak, így joggal tűnhet ijesztőnek a gondolat, hogy hogyan oldható meg a rendszeres, de tartalmas kimozdulás a babával együtt.


Aug18

Kortárs kiállítások és kiadványok kavalkádja az ISBN könyv+galériában

Interjú | Az ISBN izgalmas színfoltja a budapesti galériás színtérnek: a VIII. kerületi Víg utcában megbújó üzlethelyiségbe lépve művészeti könyvek és kiadványok izgalmas forgata várja az érdeklődőket, hátul pedig a galéria aktuális kortársművészeti kiállítása teszi felejthetetlenné a látogatást. A könyvesbolttal kiegészülő galéria nevének eredet se véletlen: a kiadványok azonosítását szolgáló, 13 jegyű kód, az ISBN-szám (International Standard Book Number) áll az elnevezés mögött.


Júl27

„Egykor az antik is kortárs volt” - trendeken túlmutató értékek a Várfok Galériában

Interjú | A Várfok Galéria, az egyik első hazai alapítású kortárs galéria idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. 1990-ben Szalóky Károly Várfok 14 Műhelygaléria néven nyitotta meg a nagyközönség előtt a kortárs kiállítóteret. Az elmúlt közel három évtizedben számos átalakításon és fejlesztésen esett át a galéria, mely ma a Várfok utca 11. szám alatt, közel 300 négyzetméteres kiállítótérrel és művészeti könyvtárral várja látogatóit.


Júl08

TOBE Gallery - fókuszban a kortárs fotó

Interjú | Tomas Opitz és Puskás Bea 2013-ban nyitotta meg a kortárs fotográfiát és kollázsművészetet középpontba állító TOBE Galleryt, azzal a céllal, hogy teret adjon olyan ibero-amerikai és hazai kortárs alkotók munkáinak bemutatására, akikben a magas művészi minőségre való törekvés kísérletező kedvvel párosul.