Márc08

BAW Art Classics - Klasszikus zene kiállítótérben

Programajánló | A Liszt Ferenc Kamarazenekar több mint 50 éve állandó és meghatározó szereplője a klasszikus zenei élet nemzetközi elitjének. Az utóbbi években Tfirst Péter által vezetett együttes évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik előszeretettel dolgoznak együtt a precizitásáról, műfaji sokoldalúságáról és alkalmazkodóképességéről híres zenekarral. Idén tavasszal a Budapest Art Week alatt múzeumokban, galériákban és kiállítóterekben mi is meghallgathatjuk a külön erre az alkalomra összeállított rövid előadásaikat.


Márc04

Galériák Budapesten: 8+1 új helyszín, ahova el kell jutnod a Budapest Art Week alatt

Programajánló | A Budapest Art Week családjában minden évben új helyszínek kapnak helyet, így idén 9 új helyszínnel bővült a galériák csoportja. Összeállításunkban sorra vesszük ezeket a budapesti kiállítótereket, ahova a BAW keretein belül először van lehetőség ellátogatni, valamint résztvenni a szervezett galériatúrákon és egyéb programokon.


Feb02

Az alkotás bensőséges terei

Vélemény | Mint egy kíváncsi kisgyerekben, úgy tobzódnak bennünk a miért kezdetű kérdések, amikor a képzőművészetről, szorosabban pedig az alkotás folyamatáról gondolkozunk. Szeretnénk jobban megérteni azokat az embereket, akik képesek egy műalkotást teremteni, az érzéseiket és a gondolataikat egy teljesen új formába önteni. Kedvcsináló véleménycikk a Nyitott Műtermek Délutánjáról.


Jan26

Híres művészeti vásárok, biennálék és art weekek 2020-ban

Programajánló | Napjainkban megsokasodtak a képzőművészetet ünneplő események, amelyek 3-5 napra egy-egy nagyvárosba invitálják a látogatókat. Míg ezek egy része kifejezetten a kereskedelemre koncentrál, addig mások expó jelleggel működnek, vagy összehangoltan biztosítják a kulturális intézményekbe való belépés jogát a látogatóknak.


Jan18

7 +1 lélegzetelállító installáció a nagyvilágból

Magazin | Sokan hajlamosak a képzőművészetről szűklátókörűen gondolkozni, így ha elképzelnek egy kiállítást, akkor kizárólag a falon lógó festmények és a posztamenseken kiállított műtárgyak között sétálgatnak. Olykor azonban egy-egy installációval a művész teljesen beránt minket egy olyan alternatív valóságba, ahol a vad ismeretlennel sokszor csak egy aprócska részünk tud megbirkózni és azonosulni.


Jan06

7 remek kiállítás, ami itt maradt 2019-ből

Programajánló | A december számos kiállításmegnyitót tartogatott, de az ünnepi készülődésre hivatkozva valószínűleg sokunknak nem volt lehetősége megszemlélni ezeket a tárlatokat. Összegyűjtöttük azokat, amiket még van lehetőségünk meglátogatni az új év elején. Körkép következik.


Dec14

Ajándékot keresel? 5 karácsonyi ajándéktipp képzőművészetért rajongóknak

Magazin | Ti is minden évben megfogadjátok, hogy már évközben, az uborkaszezon közepén elkezditek a karácsonyi ajándékok beszerzését? Aztán ez a lelkesedés az őszi köddel homályba vész és marad a decemberi futkorászás, ötletelés, keresgélés.


Dec03

AJÁNDÉKOZZ MŰTÁRGYAT KARÁCSONYRA! - Vonalvezető 3+1 kortárs képzőművészeti vásárhoz

Programajánló | Egyedi, különleges és megismételhetetlen ajándék. Ha elfáradtál a karácsonyi ajándék ötletelésben vagy ha eddig nem találtad meg az “igazit”, segítségedre sietünk egy kis műtárgy-vásár kalauzzal! A főváros több pontján képzőművészeti kiállítások - és hozzá kapcsolódó vásárok nyílnak a napokban, ahol kortárs alkotók munkái lesznek elérhetőek festményektől, szobrokon, grafikákon és posztereken át a fotográfiákig.


Nov14

Nézz velünk a csodás ősz ihlette festményeket! avagy a legszínesebb hónap a képzőművészetben

Magazin | Ezt az ezerszínű őszt egyszerűen nem tudjuk megunni! Nem igaz, hogy az ősz csak szürke és ködös, esős és komor : számunkra az igazi arca életigenlően színes, vidító és színpompás. Ennek ünneplésére egy válogatást hoztunk el nektek művészettörténeti korszakokból. Szeressétek Ti is az aranyban, okkerben, valamint a barna és bordó ezernyi árnyalatában fürdő természet vásznon való újjászületését.