Jan26

Híres művészeti vásárok, biennálék és art weekek 2020-ban

Programajánló | Napjainkban megsokasodtak a képzőművészetet ünneplő események, amelyek 3-5 napra egy-egy nagyvárosba invitálják a látogatókat. Míg ezek egy része kifejezetten a kereskedelemre koncentrál, addig mások expó jelleggel működnek, vagy összehangoltan biztosítják a kulturális intézményekbe való belépés jogát a látogatóknak.


Jan18

7 +1 lélegzetelállító installáció a nagyvilágból

Magazin | Sokan hajlamosak a képzőművészetről szűklátókörűen gondolkozni, így ha elképzelnek egy kiállítást, akkor kizárólag a falon lógó festmények és a posztamenseken kiállított műtárgyak között sétálgatnak. Olykor azonban egy-egy installációval a művész teljesen beránt minket egy olyan alternatív valóságba, ahol a vad ismeretlennel sokszor csak egy aprócska részünk tud megbirkózni és azonosulni.


Jan06

7 remek kiállítás, ami itt maradt 2019-ből

Programajánló | A december számos kiállításmegnyitót tartogatott, de az ünnepi készülődésre hivatkozva valószínűleg sokunknak nem volt lehetősége megszemlélni ezeket a tárlatokat. Összegyűjtöttük azokat, amiket még van lehetőségünk meglátogatni az új év elején. Körkép következik.


Dec14

Ajándékot keresel? 5 karácsonyi ajándéktipp képzőművészetért rajongóknak

Magazin | Ti is minden évben megfogadjátok, hogy már évközben, az uborkaszezon közepén elkezditek a karácsonyi ajándékok beszerzését? Aztán ez a lelkesedés az őszi köddel homályba vész és marad a decemberi futkorászás, ötletelés, keresgélés.


Dec03

AJÁNDÉKOZZ MŰTÁRGYAT KARÁCSONYRA! - Vonalvezető 3+1 kortárs képzőművészeti vásárhoz

Programajánló | Egyedi, különleges és megismételhetetlen ajándék. Ha elfáradtál a karácsonyi ajándék ötletelésben vagy ha eddig nem találtad meg az “igazit”, segítségedre sietünk egy kis műtárgy-vásár kalauzzal! A főváros több pontján képzőművészeti kiállítások - és hozzá kapcsolódó vásárok nyílnak a napokban, ahol kortárs alkotók munkái lesznek elérhetőek festményektől, szobrokon, grafikákon és posztereken át a fotográfiákig.


Nov14

Nézz velünk a csodás ősz ihlette festményeket! avagy a legszínesebb hónap a képzőművészetben

Magazin | Ezt az ezerszínű őszt egyszerűen nem tudjuk megunni! Nem igaz, hogy az ősz csak szürke és ködös, esős és komor : számunkra az igazi arca életigenlően színes, vidító és színpompás. Ennek ünneplésére egy válogatást hoztunk el nektek művészettörténeti korszakokból. Szeressétek Ti is az aranyban, okkerben, valamint a barna és bordó ezernyi árnyalatában fürdő természet vásznon való újjászületését.


Okt14

Vásznak a filmvásznon avagy nézz filmet képzőművészetről!

Magazin | Elrabolt festmények, híres festőművészek életútja vagy esetleg egy jó XXI. századi múzeumi fikció; vajon miért kedveljük nagyon ezeket a filmeket? Elvisznek minket egy páratlan utazásra, kulisszák mögé csalnak, szinte belekerülünk a képi világba.


Szept12

Kapcsolj át szemlélődésbe! - 4+1 képzőművészeti program őszi délutánokra

Programajánló | Ugye, hogy egy tevékeny munkanap után milyen jó elmerülni valamiben? Csak ott lenni, meghallgatni, részt venni, megnézni, a látottakkal feltöltődni és inspirálódni. De ugyanitt ér kérdezni, eszmét cserélni és hasonló érdeklődésű emberek társaságában képzőművészetet ‘fogyasztani’.


Máj08

Jannis Kounellis - Fondazione Prada

Magazin | Sokak számára talán ismerősen csengő nevek, de vajon milyen egy mega-művész kiállítása egy lélegzetelállító velencei palazzo-ban? Mindig van bennem egy távolságtartás, ha ilyen nagy nevek kollaborálnak, hiszen jó esély van rá, hogy a (hír)nevek, vagy a fantasztikus helyszín elviszi a show-t.