Márc05

Budapest Art Week TOP 5: Tavasz a természetben, tavasz a művészetben

Programajánló | Végre itt az évszak, amit sokan már az ősz kezdete óta várunk. Lassan a hó teljesen eltűnik, elköszönhetünk a mínuszoktól, egyre többet süt a nap és minden kivirágzik körülöttünk. A márciust úgy köszöntjük, hogy felkutattuk a legszínesebb, legvidámabb művészeti alkotásokat, amiket nézve legalább olyan érzések kerítenek hatalmukba, mint amilyenek egy napsütéses, langyos, tavaszi napon, a színes fák alatt sétálva.


Feb06

Egymásban nem feloldódó elemek elegye - a Budapest Art Week első saját kiállítása

Interjú | A Budapest Art Week idén először saját kiállítással jelentkezik! A tárlat a Tesla falai között kap majd helyet, kurátora pedig Kukla Krisztián lesz, akit többek között a Leopold Bloom díj kapcsán ismerhetünk. Különféle installációk, videómunkák, a legkülönfélébb médiumok várják majd a látogatókat, amelyek mind egy kifejezés köré koncentrálódnak: ez pedig a szuszpenzió. Hogyan kapcsolódik ez a természettudományokból ismert szó a képzőművészethez és hogyan született meg a kiállítás koncepciója; többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk.


Jan22

A magyar kultúra napja - Bemutatunk néhány művészt, akik hírünket vitték a világban

Programajánló | 1989 óta január 22. a magyar kultúra napja. 1823-ban ugyanis Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Ebből az alkalomból összeállítottunk egy rövid válogatást, amelyben olyan magyar képzőművészeket, iparművészeket és fotósokat mutatunk be, akik hírünket vitték a világban és hozzájárultak a magyar kultúra fejlődéséhez és terjesztéséhez. Többek között arra is fényt derítünk, milyen kapcsolatban van Victor Vasarely munkássága az első magyar Forma 1-es futammal.


Dec27

A Budapest Art Week ajánlja: top 5 nemzetközi kiállítás 2018-ban

Interjú | Ha a szilveszteri fogadalmaid között volt, hogy idén többet fogsz utazni, segítünk abban, hogy az minél tartalmasabban teljen! Legyen az úticélod a közelben vagy akár a tengerentúlon, légy akár a klasszikus vagy a kortársművészet kedvelője, ajánlunk 5 olyan nemzetközi kiállítást 2018-ra, amit nem érdemes kihagynod, ha az alábbi városokban jársz!


Dec22

Ha a bejgli már elfogyott: kiállítások a két ünnep között

Programajánló | Az egész éves munkában és a nagy év végi hajrában megfáradt test és lélek számára ideális kikapcsolódás a karácsonyi szünet napjaira a nagyokat falatozás vagy egyszerűen csak a kanapén heverés. De miután a bejgli elfogyott, vendégek már nem várhatóak, és kicsit kimozdulnánk a meleg lakásból, esetleg vágynánk egy kis szellemi táplálékra, a két ünnep között nyitva tartó múzeumok tárt kapukkal várják a látogatókat!


Dec12

Mindenkinek képzőművészeti alkotást kívánunk a fa alá! - A Budapest Art Week ajánlója

Programajánló | Évről évre nehezebb pálya a karácsonyi ajándék vásárlás. Időtálló, emlékezetes meglepetéseket szeretnénk adni szeretteinknek, de mégis mi legyen az? Vegyünk ékszereket, apró, mégis drága díszeket a lakásba vagy ajándékozzunk utazást, wellness hétvégét? Az előbbiek valószínűleg csak gyűlnének a fiók aljában, az utóbbiak esetében pedig mindig özönlenek a problémák a szervezésnél.


Okt04

Az a Budapestes lány! - Interjú Nemes Anita grafikusművésszel

Interjú | „Az a Budapestes lány!” - Nemes Anitát sokszor illetik ezzel a jelzővel akkor, amikor művészete kerül a fókuszba. A grafikusnak a magyar főváros mindig is a szíve csücske marad, de közben tudatosan törekszik arra, hogy feszegesse határait és más jellegű munkákat is elvállaljon. A grafikus-tipográfus-illusztrátorral belvárosi otthonában beszélgettünk eddigi munkáiról és az Art Weekről.