Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

Ajándékot keresel? 5 karácsonyi ajándéktipp képzőművészetért rajongóknak

Ti is minden évben megfogadjátok, hogy már évközben, az uborkaszezon közepén elkezditek a karácsonyi ajándékok beszerzését? Aztán ez a lelkesedés az őszi köddel homályba vész és marad a decemberi futkorászás, ötletelés, keresgélés.


De nincs minden veszve, hisz még másfél hét van karácsonyig és amennyiben a megajándékozni kívánt személy érdeklődik a képzőművészet iránt, jó helyen jársz, van pár ötletünk a fa alá! Mindezek beszerzése online is, vagy kis utánajárással még beszerezhető: múzeumi ajándékkártya, fesztiválbelépő, újságelőfizetés vagy kortárs alkotás elérhető áron. Olvass tovább ötletcsomagunkban, hogy milyen meglepetéseket javaslunk képzőművészetet kedvelő családtagodnak vagy barátodnak.

Ajándékozz kortárs műalkotást!

Első tippünk olyan ajándék lesz, ami rögtön karácsonyi csomagbontás után megtalálhatja a helyét újdonsült tulajdonosa lakásában: kortárs fotó, festmény, kisplasztika, grafika vagy szobor. Múlt heti cikkünkben összegyűjtöttük azokat a napokban nyílt képzőművészeti vásárokat, ahol kortárs alkotók munkáit elérhető áron tudod megvásárolni. Talán szokatlannak tűnik a kortárs műtárgyvásárlás eme egyszerű és könnyen elérhető formája, ám ha mégsem sikerül a széles spektrumú kiállítási anyagból választanod, akkor is láthattál a decemberi rohanásban egy-egy remek kortárs tárlatot, és gyerünk tovább a következő ötletre!

Forrás: Resident Art Budapest Facebook / Fotó: Lukács GabiForrás: Resident Art Budapest Facebook / Fotó: Lukács Gabi

Ajándékozz 2020-as Budapest Art Week heti bérletet!

Nem is gondolnád milyen hamar itt lesz az április és vele együtt a Budapest Art Week egy hetes képzőművészeti fesztiválja! De a szerencsés bérlettulajdonos, akit karácsonyra meglephetsz a jövő évi eseményre szóló belépővel, már biztosan ott lehet számos múzeumi tárlatvezetésen, műtermi látogatáson, galériasétán, workshopon és még vagy 100 programon, ami a Budapest Art Week 2020. április 14-19-ig tartó fesztiválja tartogat.
Egy karszalaggal bejárható lesz minden program és ha ez még nem lenne elég indok, akkor eláruljuk, hogy 2019. december 31-ig még idei áron tudod megvásárolni ezt a bérletet, ehhez pedig elég ide kattintanod

ui: Javasoljuk, hogy magadat is lepd meg egy belépővel, így együtt járhatjátok be jövő tavasszal a legizgalmasabbnak ígérkező kiállításokat és programokat! :)

Ludwig Múzeum 2018, fotó: hegyháti Réka
Ludwig Múzeum, BAW18, fotó: Hegyháti Réka

Irány a múzeumi shop! 

Számos múzeumban a kiállítás végén utunk a múzeumi shop-on keresztül vezet a kijárathoz és ezt mi egyántalán nem bánjuk… , hisz a látott élmények hatására örömmel vesszük meg a kiállítási katalógust vagy egy képeslapnyi reprodukciót kedvenc festményünkről.

A ‘múzeumi boltok’ ma már tényleg elképesztően gazdag kínálattal várják a látogatókat, ahol nem csak művészeti albumokat, de akár exkluzív ajándékcsomagot, festmények reprodukcióival készült kávéstermoszt, neszeszert, telefontokot, vászontáskát, kirakóst, sálat, noteszt, bögrét, de kiállításokra jogosító ajándékkártyákat is tartogatnak meglepetésként….. és a sornak messze nincs még vége!

A személyes beszerzés előtt az online shop-ot fellapozhatjátok, a Szépművészeti Múzeum / MNG esetében, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Kiscelli Múzeum, vagy a Műcsarnok könyves -és ajándékboltok kínálata  személyes látogatással fedi fel bőséges ajándéktárgy kínálatát. 

Forrás: mng.hu

Ajándékozz kortárs képzőművészeti tanfolyamot!

A képzőművészeti irányzatok, a műgyűjtés mikéntje vagy a hazai és nemzetközi trendek ismerete: ezt a tudást az érdeklődők szaklapokból, tematikus kurzusokon, több éves, egyéni edukációs út bejárásával szerezhetik meg. Az artportal:képző kurzusa pont ezt az igényt kívánja kiszolgálni: a jövő év elejétől indul az artportal 6+1 alkalmas előadássorozata, amelynek keretében a résztvevők előadásról előadásra megismerkedhetnek a kortárs képzőművészeti események mögött zajló nagyobb folyamatokkal és ezen keresztül ismerhetik meg a művészeti világ működését. A kurzus kiindulópontja, hogy idén egy magyar művésznek, Maurer Dórának nyílt önálló kiállítása a londoni Tate Modern-ben, a világ egyik legfontosabb múzeumában.
Igazán remek ajándék egy, a kortárs művészet iránt érdeklődőnek, aki tudását jobban elmélyítené, és tenné mindezt egy kötetlenebb hangvételű, nem iskolai keretek között zajló kurzus látogatásával. További részletek és programleírás az artportal.hu oldalán!

Forrás: TATE / YouTube

Ajándékozz művészeti lap előfizetést!

Egy egész évre ad ajándékot, aki a havonta vagy negyedévente megjelenő művészeti kiadványok valamelyikét fizeti elő meglepetésként! A havi rendszerességgel házhoz érkező kiadványok aktuális kiállításokról szóló beszámolókat, a hazai -és nemzetközi képzőművészeti szcéna híreit és azok hátterét bemutató anyagokat, művészekkel készült interjúkat és számos naprakész információt tartalmaznak. A képzőművészeti életben való jólértesültség záloga az online vagy offline megjelenő írások fogyasztása is, ebben ad iránytűt az Új Művészet, az Artmagazin vagy a negyedévente megjelenő Fotóművészet.  

Forrás: Új Művészet / artmagazin Facebook

Molnár Tímea  |   2019/12/14
Jan18

7 +1 lélegzetelállító installáció a nagyvilágból

Magazin | Sokan hajlamosak a képzőművészetről szűklátókörűen gondolkozni, így ha elképzelnek egy kiállítást, akkor kizárólag a falon lógó festmények és a posztamenseken kiállított műtárgyak között sétálgatnak. Olykor azonban egy-egy installációval a művész teljesen beránt minket egy olyan alternatív valóságba, ahol a vad ismeretlennel sokszor csak egy aprócska részünk tud megbirkózni és azonosulni.


Nov14

Nézz velünk a csodás ősz ihlette festményeket! avagy a legszínesebb hónap a képzőművészetben

Magazin | Ezt az ezerszínű őszt egyszerűen nem tudjuk megunni! Nem igaz, hogy az ősz csak szürke és ködös, esős és komor : számunkra az igazi arca életigenlően színes, vidító és színpompás. Ennek ünneplésére egy válogatást hoztunk el nektek művészettörténeti korszakokból. Szeressétek Ti is az aranyban, okkerben, valamint a barna és bordó ezernyi árnyalatában fürdő természet vásznon való újjászületését.