AJÁNDÉKOZZ MŰTÁRGYAT KARÁCSONYRA! - Vonalvezető 3+1 kortárs képzőművészeti vásárhoz

Egyedi, különleges és megismételhetetlen ajándék. Ha elfáradtál a karácsonyi ajándék ötletelésben vagy ha eddig nem találtad meg az “igazit”, segítségedre sietünk egy kis műtárgy-vásár kalauzzal! A főváros több pontján képzőművészeti kiállítások - és hozzá kapcsolódó vásárok nyílnak a napokban, ahol kortárs alkotók munkái lesznek elérhetőek festményektől, szobrokon, grafikákon és posztereken át a fotográfiákig.


Nyitókép: Medreczky Karina alkotása az ARTMESSENGEREN

Különböző árkategóriákban vásárolhatunk, szerezhetünk meglepetést művészetet kedvelő barátainknak vagy családtagunknak, egyúttal pedig támogathatjuk a kortárs képzőművészetet és a kortárs alkotókat is!

PATRON - FKSE karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás 

Helyszín: Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (1077 Budapest, Rottenbiller utca 35.)
Időpont: 2019. december 4-18.
Nyitva tartás: K-CS-P : 14-18, Sze: 16-20, Szo: 10-14 óráig


A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) 2019-ben 9. alkalommal szervezi meg a már hagyománynak számító PATRON karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást.
A közel 100 művész több mint 150 alkotását felvonultató vásár célja egyrészt, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, másrészt, hogy elérhető áron kínáljon műveket a nagyközönség számára. A vásáron a látogatók egyaránt találkozhatnak pályakezdő művészek és már befutott alkotók munkáival. 
A PATRON ugyanakkor jótékonysági vásár is, hiszen minden eladás hozzájárul a Fiatal Képzőművészek Stúdiója programjainak megvalósításához, az egyesület fenntartásához is.

Online lapozható katalógus
Facebook esemény

ARTMESSENGER - Karácsonyi Kortárs Művészeti Vásár

Helyszín: KUBIK coworking (1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.)
Időpont: 2019. december 6-20. 
Nyitva tartás: H-P : 9–18 óráig


Az ARTMESSENGER karácsonyi művészeti vásárán több mint 100 képzőművész 200 munkája lesz látható a feltörekvő, új generáció műveitől kezdve a már befutott fiatal alkotók munkájáig. 
A projekt célja idén is az, hogy a nagyközönség figyelmét felhívják az igazán nívós és színvonalas képzőművészeti alkotásokra. A szervezők a kiválasztott képzőművészek bemutatásával együtt fontosnak tartják, hogy a művészet élvezete és pártfogása népszerűvé válhasson azok számára is, akiknek eddig ez idegen volt és nem titkolt szándékuk a művészet szerteágazó ágazatainak képviselete, hiszen a személytelen, de divatos fogyasztási cikkek helyett egyedi képzőművészeti alkotást ajándékozni páratlan élmény.

Online lapozható katalógus a FB-on
Facebook esemény

Resident Art Fair (RAF) – Kortárs Karácsonyi Vásár 

Helyszín: A.P.A. Galéria (1085 Budapest, Horánszky utca 5.)
Időpont: 2019. december 10-22.
Nyitva tartás: H-V: 12-19 óráig


A tavalyi karácsonyi esemény folytatásaként idén decemberben is várja a kortárs műtárgyat vásárolni kívánó közönségét a Resident Art Fair 2019 - kortárs karácsonyi vásár.
A vásáron megjelenő alkotások fő ívét festmények alkotják, de számos grafikát és fotót is találhatunk a vállaltan meghívásos rendszerben, azaz szubjektív válogatással összeállított képi anyagban.  A szervezők hisznek abban, hogy a képzőművészet nem az elit hóbortja, ezért szívügyük az elérhető árú, de értékes és időtálló darabok bemutatása és értékesítése.
A korábbi koncepcióhoz képest a tehetséges, feltörekvő művészek alkotásait bemutató Young n’ Fresh szekció mellett a szervezők összeállítottak egy gyűjtői darabokat bemutató Collectors’ Selection részleget, ahol a már klasszikusnak mondható kortárs művek játsszák a főszerepet.

Online lapozható katalógus 
Facebook esemény

+1 / IDÉN ELŐSZÖR

Fiatal Fotóművészek Stúdiója (FFS) - Karácsonyi Vásár

Helyszín: K.A.S. Galéria  (1118 Budapest, Bartók Béla út 9.)
Időpont: 2019. december 9-13.
Nyitva tartás: K-P : 14-18 óráig


Idén debütál a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának karácsonyi vására, a csapat első alkalommal rendezi meg a karácsonyi műtárgy, poszter és képeslap vásárát. A közel 30 művész számos alkotását felvonultató vásár célja egyrészt, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, másrészt, hogy elérhető áron kínáljon műveket a nagyközönség számára. A vásár ugyanakkor jótékonysági célt is szolgál, hiszen minden eladás hozzájárul a Fiatalalok Fotóművészeti Stúdiója programjainak megvalósításához, a Stúdió fenntartásához is.

Facebook esemény 

Molnár Tímea  |   2019/12/03
Szept25

Randevú a művésszel – avagy mi fán terem a műterem?

Programajánló | Hiába állunk akár csak néhány centiméterre egy festménytől a kiállítótérben, gyakran így is beláthatatlan távolság választ el minket attól, hogy a művészt és alkotását megértsük. Mégis, játszunk el a gondolattal, hogy a festmény alkotója egyszer csak mellénk lép, és beszélgetni kezd velünk arról, mi is zajlott le benne, amikor vászonra vetette művét, milyen történeteket rejt a festménye, és hogyan is nézett ki pontosan az alkotási folyamat. A Nyitott Műtermek lehetőséget ad arra, hogy ez több legyen egy gondolatkísérletnél, és az alkotás intim terében, a műteremben beszélgethessünk magával a művésszel, hogy megtudjuk: hol és hogyan alkot napjaink kortárs képzőművésze.


Szept 9

A karonülő műértő – Nézz kiállítást a kisbabáddal!

Programajánló | Egy kisbaba érkezése nagy változásokat hoz egy család, és legfőképpen a friss anyukák és apukák életében. Teljesen átalakulnak az addig jól ismert hétköznapok és ezzel együtt a kikapcsolódás is egészen más értelmet nyer. Az első hónapok valóban a folyamatos változásról szólnak, így joggal tűnhet ijesztőnek a gondolat, hogy hogyan oldható meg a rendszeres, de tartalmas kimozdulás a babával együtt.