Amivel beharangoztuk: Budapest Art Week film

Kalló Péter rendező mesélt a Rockstar Studios-tól az imázsfilm koncepciójáról, hogy milyen gondolatok és benyomások inspirálták a tervezési folyamat során és a felvételek elkészítésekor.


A BAW egyszerre ötvözi a kortárs és a klasszikus művészetet, ezért a filmben egyértelműen ezt szerettük volna hangsúlyozni. A vizualitás kapcsán már a legelején egyértelmű volt, hogy a művészetet látványban a tánc fogja kifejezni. Éppen ezért két olyan táncosra esett a választásunk, akik merőben más műfajt képviselnek és megfelelnek a kortárs és klasszikus koncepciónak. Pirók Zsófi flamenco táncos erőteljes és látványos koreográfiája tökéletesen képviselte a klasszikus vonalat, Mauer Milán pedig egyértelműen a mai kortárs tánc egyik kiemelkedő alakja. Az ő kettősükből áll össze ez a fajta látványvilág.

 


A film koncepciója egyfajta ‘éjszaka a múzemban’ elgondolás volt. A két táncos két ‘műalkotást” szimbolizál, akik életre kelnek és néhol nagyon komoly, néhol pedig játékos mozgással, titokban bejárják a BAW helyszíneit, illetve Budapestet.
Fontos szempont volt, hogy a film közérthető legyen, ne csak céltalan önkifejezés. Ezért olyan budapesti helyszíneket választottunk, amit a néző könnyedén felismer, mégis olyan perspektívából nézhet rá, ami érdekes és különleges szemszögből mutatja be a városunkat. Épp úgy, ahogy maga a Budapest Art Week is a város szempontjából egy különleges és unikális esemény.

Budapest Art Week  |   2019/04/03
Szept17

A közösség ereje: LAVOR Collective

Interjú | „A közösség nem több vagy kevesebb. A közösség más. Egészen és tökéletesen és alapvetően más élet, lét, lehetőség, valóság, csoda és misztérium.” – Hamvas Béla ikonikus mondata a LAVOR Collective mottója, akik a budapesti galériás és összművészeti színtér friss szereplői. Egy közösség, ahol nem hisznek a véletlenekben, épp ezért szeretnek mindent visszafejteni és feltárni jelentésben, cselekedetekben egyaránt. Az ismeretlenek mélyén megbúvó mintázatok felismerése, a szinergiák keresése és a folyamatos analízis fejlődésük alapja.


Aug18

Kortárs kiállítások és kiadványok kavalkádja az ISBN könyv+galériában

Interjú | Az ISBN izgalmas színfoltja a budapesti galériás színtérnek: a VIII. kerületi Víg utcában megbújó üzlethelyiségbe lépve művészeti könyvek és kiadványok izgalmas forgata várja az érdeklődőket, hátul pedig a galéria aktuális kortársművészeti kiállítása teszi felejthetetlenné a látogatást. A könyvesbolttal kiegészülő galéria nevének eredet se véletlen: a kiadványok azonosítását szolgáló, 13 jegyű kód, az ISBN-szám (International Standard Book Number) áll az elnevezés mögött.