Amivel beharangoztuk: Budapest Art Week film

Kalló Péter rendező mesélt a Rockstar Studios-tól az imázsfilm koncepciójáról, hogy milyen gondolatok és benyomások inspirálták a tervezési folyamat során és a felvételek elkészítésekor.


A BAW egyszerre ötvözi a kortárs és a klasszikus művészetet, ezért a filmben egyértelműen ezt szerettük volna hangsúlyozni. A vizualitás kapcsán már a legelején egyértelmű volt, hogy a művészetet látványban a tánc fogja kifejezni. Éppen ezért két olyan táncosra esett a választásunk, akik merőben más műfajt képviselnek és megfelelnek a kortárs és klasszikus koncepciónak. Pirók Zsófi flamenco táncos erőteljes és látványos koreográfiája tökéletesen képviselte a klasszikus vonalat, Mauer Milán pedig egyértelműen a mai kortárs tánc egyik kiemelkedő alakja. Az ő kettősükből áll össze ez a fajta látványvilág.

 


A film koncepciója egyfajta ‘éjszaka a múzemban’ elgondolás volt. A két táncos két ‘műalkotást” szimbolizál, akik életre kelnek és néhol nagyon komoly, néhol pedig játékos mozgással, titokban bejárják a BAW helyszíneit, illetve Budapestet.
Fontos szempont volt, hogy a film közérthető legyen, ne csak céltalan önkifejezés. Ezért olyan budapesti helyszíneket választottunk, amit a néző könnyedén felismer, mégis olyan perspektívából nézhet rá, ami érdekes és különleges szemszögből mutatja be a városunkat. Épp úgy, ahogy maga a Budapest Art Week is a város szempontjából egy különleges és unikális esemény.

Budapest Art Week  |   2019/04/03
Ápr 9

Innováció és új irányok keresése B. Braun a művészetért

Interjú | A művészeti projektek zömének szüksége van támogatásra ahhoz,hogy megvalósuljanak, legyen az egy színházi előadás, komolyzenei koncert, egy kiállítás vagy más képzőművészeti esemény. Világszerte számos kis- és nagyvállalat, illetve magánember vesz részt a kultúratámogatásában az állam mellett.


Ápr 5

A művészet nem más, mint kötéltánc

Interjú | Interjú Horváth Lóczi Judittal és Mata Attilával. Egy szobrász és egy festő. Egy férfi és egy nő. Különböző generációba tartoznak és eltérő jellemek: az egyik vad, a másik szelíd. Mindketten alkotó emberek, akik a művészetre rendeltettek, mégis mindketten megküzdenek az anyaggal és az idővel.