Keretet a kiállításnak - Vizuális élmény a Samsunggal

A Budapest Art Week első, saját rendezésű „Szuszpenziók” című kiállításán - a Samsung - The Frame nevű televízója mind forma- és színvilágával, mind pedig vizuális eszközrendszerével kifinomult elemként simult a Tesla Budapest loft terében a vászonra festett képek, a térbeli és egyéb képzőművészeti alkotások közé.


GERBER Pál, Egy szög beverése, 2017, videó 1’13” /video 1’13”

Az enteriőrben elhelyezett televíziók fontos funkciót töltöttek be, hiszem három alkotó munkája – Ádám Zsófia, Fabricius Anna és Gerber Pál – The Frame képernyőjén volt követhető.  

FABRICIUS Anna 6.30. am. – 6.30. pm., 2018, video, 8’, 23”

A kiállítás létrehozásánál, a minél letisztultabb térélmény elérése érdekében szintén fontos szempont volt, hogy ne a lejátszó külső jegyei, hanem a tartalom legyen főképpen hangsúlyos. Ehhez az is hozzájárult, hogy a The Frame a kiállítói környezet fényviszonyait érzékelte és felmérte, ennek alapján pedig automatikusan beállította a képernyő fényerejét és annak színtónusait. 

ÁDÁM Zsófia - Koreográfia Bolcsóra, 2017, videó 5’

A művészeti alkotások bemutatása kapcsán a színek kiemelése és eredeti valójában való bemutatása rendkívül fontos és ezen a területen a Samsung új televíziója tökéletesen teljesített. A „Szuszpenziók” című kiállításon a térben elhelyezett televíziók plusz élményt adtak vizuálisan a tárlat anyagához!

Köszönjük a Samsungnak, hogy támogattak minket és hozzátettek a kiállításélményhez!

Molnár Tímea  |   2018/05/10
Ápr 5

Mi kerüljön a falakra? – A kurátorok titkos élete

Magazin | A galériákban, múzeumokban sétálva ritkán gondolunk bele, hogy mennyi előkészítés, kutatás, pályázás, szervezés előz meg egy-egy kiállítást. A folyamat egyik kulcsszereplője a kurátor, aki a koncepció kialakításától kezdve a katalóguskészítésen át a kurátori tárlatvezetésekig felel a kiállítás sikeréért. Szipőcs Krisztina beavat minket a részletekbe ...