Mindenkinek képzőművészeti alkotást kívánunk a fa alá! - A Budapest Art Week ajánlója

Évről évre nehezebb pálya a karácsonyi ajándék vásárlás. Időtálló, emlékezetes meglepetéseket szeretnénk adni szeretteinknek, de mégis mi legyen az? Vegyünk ékszereket, apró, mégis drága díszeket a lakásba vagy ajándékozzunk utazást, wellness hétvégét? Az előbbiek valószínűleg csak gyűlnének a fiók aljában, az utóbbiak esetében pedig mindig özönlenek a problémák a szervezésnél.


Erre a helyzetre megoldás, ha kicsit szétnézünk a kortárs képzőművészet berkeiben, ugyanis néhány éve jobbnál jobb képzőművészeti vásárokon válogathatunk pályakezdő és már befutott művészek alkotásai közül. Ma már elérhető áron vásárolhatunk festményeket, szobrokat, sőt akár installációkat is, és ezekkel biztosan nem nyúlhatunk mellé, ha valóban életre szóló ajándékot szeretnénk.

Még csak messzire sem kell mennünk, hiszen a belváros több pontján találunk ilyen vásárokat.

Nézzétek csak:

1. LATARKA - Karácsonyi Képzőművészeti Vásár 2017

A Latarka Galéria immár ötödik alkalommal rendezi meg kortárs képzőművészeti vásárát - így, ha az előző 4 évben még nem volt alkalmad beugrani hozzájuk az ünnepi időszakban, most ne hagyd ki! Láttál valami izgalmasat évközben a galériában? Akár még ez alkalomból is szembe találhatod magad vele, de ezúttal még haza is viheted magaddal! Idén decemberben több mint 100 név szerepel az eladó művészek listáján, így garantálva, hogy mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb műalkotást.

Jelmondat:
“FEHÉR KARÁCSONY? SZÍNES KARÁCSONY!”

Ki szervezi?
Tomas Piars - három kurátor (Bánki Ákos, Bársony István, Esse Bánki Ákos) közreműködésével.

Hol található?
A belváros szívében, az Andrássy út 32. szám alatt, a Lengyel Intézet szomszédságában. Az Andrássy út ilyenkor karácsonyi fényekben úszik, az Opera előtt is áll már a monumentális karácsonyfa - egyszóval minden adott az ünnepi hangulathoz.

Mikor mehetünk nézelődni?
A galéria nyitva tartási idejében, azaz hétfőtől péntekig 11:00 és 18:00 között.

Meddig?
December 21-ig.

Kiktől vásárolhatunk?
A szervező galéria idén is arra törekedett, hogy a kortárs magyar művészet lehető legtöbb ágát mutathassa be az érdeklődőknek, így festők, grafikusok, szobrászok és médiaművészek egyaránt eladásra kínálják alkotásaikat. Olyan nevekkel találkozhatunk, mint Jancsó Kata Nu'Al, Holló István, Horesnyi Máté, Horváth Csongor Gergő, Horváth Dániel, Horváth Győző, Horváth Lóczi Judit, Horváth Richárd, Jakatics Szabó Veronika, Kaszás Konrád, Kettős Tamás, Kerekes Gábor, Király Gábor, Kontra Ágnes, Kores Eszter, Kőszeghy Flóra, Kuli Adél, Kusovszky Bea, Lőrincz Réka, Miss KK vagy Verebics Ágnes és még sokan mások.

Facebook esemény2. YG Art Fair 

A tavalyi évben Godot pop-up néven futó képzőművészeti vásár idén YG Art Fair néven nyitotta meg újból kapuit és várja, hogy megismerd a legfiatalabb művészgeneráció alkotásait. Ha még nem találtál olyan kortárs művészeti munkát, amit szívesen kitennél az otthonodban és szeretnéd megismerni a legfrissebb trendeket, ezt a vásárt ne hagyd ki! Itt biztosan a bőség zavarával találkozol majd, hiszen több mint 500 műtárgy közül válogathatsz. Lepd meg magad vagy a barátaidat egy izgalmas installációval, szoborral vagy festménnyel - garantált, hogy olyat tudsz nekik mutatni, amit még sosem láttak!

Jelmondat:
“NEM CSAK AZ A MŰVÉSZET, AMI DRÁGA!”

Ki szervezi?
A Godot Galéria, akiket a Bartók Béla úton találsz meg.

Hol található?
Az YG Art Fair-nek a Zsilip ad otthont, az Újpesti rakpart 1. szám alatt.

Mikor mehetünk nézelődni?
Jó hír, hogy az YG Art Fair a hét minden napján vár! Hétfőtől csütörtökig 12:00 és 19:00 között, pénteken 12:00 és 20:00 között, szombaton 11:00 és 20:00 között, vasárnap pedig 11:00 és 19:00 között.

Meddig?
December 23-ig. Így akkor is szerencséd van, ha az utolsó pillanatokra szoktad hagyni az ajándékok megvásárlását.

Kiktől vásárolhatunk?
Többek között olyan nevekkel találkozunk itt, mint Erdős Mária Éva, Farkas Fanny, Gallai Judit Ágnes, Garamvölgyi Gábor,  Csabai Renátó, Kacsák Tamás, Pólya Zsombor, Tóth Bálint vagy Üveges Mónika.
Itt található a fiatal művészgeneráció apraja-nagyja!

Facebook esemény


3. Patron - Karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás

A FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET (FKSE) idén is megszervezte karácsonyi művészeti vásárát és kiállítását. Ha nem csak műtárgyakat vásárolnál szívesen, hanem művészeti kiadványokat is, itt a legjobb helyen vagy: a 150 műalkotás mellett számos könyv is gazdára vár! Ráadásul náluk nem csak pályakezdő alkotókkal, de már befutott, ismert nevekkel is találkozhatsz, így akkor is találsz kedvedre való alkotást, ha már valamilyen komolyabb beruházáson töröd a fejed. Ne feledd, vásárlásoddal az egyesület működését is támogatod! Így karácsonykor pedig mi sem lehetne szebb, minthogy egyszerre vásárolsz meglepetést szeretteidnek és támogatsz egyúttal jó ügyet is.

Jelmondat:
GYERTEK ÉS VEGYETEK MŰTÁRGYAKAT ELÉRHETŐ ÁRON!”

Ki szervezi?
A FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET (FKSE).

Hol található?
Az egyesület székhelyén, a Rottenbiller utca 35. alatt.

Mikor mehetünk nézelődni?
Keddtől szombatig 14:00 és 18:00 között, szerdán pedig 16:00 és 20:00 között.

Meddig?
December 19-ig. Siess, nehogy lemaradj róla! Még egy heted maradt, hogy körbe nézz náluk.

Kiktől vásárolhatunk?
Többek között olyan alkotók csatlakoztak az egyesület vásárához, mint Chilf Mária, Csáki László, Kis Róka Csaba, Magyarósi Éva, Fridvalszki Márk, Koronczi Endre, Puklus Péter, Szakál Éva, Szécsényi-Nagy Lóránd, Várnagy Tibor, Várnai Gyula... és persze még sokan mások!

Facebook esemény

Fülöp Luca  |   2017/12/12
Okt 9

Galériatúrák: kortárs képzőművészet karnyújtásnyira

Programajánló | A Budapest Art Week-en október 16. és 25. között közel 50 galéria és kiállítótér izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítása várja a látogatókat, és számos helyszín feltárja majd kulisszatitkait a vezetett galériás séták – a galériatúrák alkalmával. Művészek, galeristák, kurátorok fogják a 11 túra során rövid tárlatvezetéseken megismertetni a kortárs képzőművészetet a művészetkedvelő közönséggel.


Szept25

Randevú a művésszel – avagy mi fán terem a műterem?

Programajánló | Hiába állunk akár csak néhány centiméterre egy festménytől a kiállítótérben, gyakran így is beláthatatlan távolság választ el minket attól, hogy a művészt és alkotását megértsük. Mégis, játszunk el a gondolattal, hogy a festmény alkotója egyszer csak mellénk lép, és beszélgetni kezd velünk arról, mi is zajlott le benne, amikor vászonra vetette művét, milyen történeteket rejt a festménye, és hogyan is nézett ki pontosan az alkotási folyamat.