Ehető virágok

A Lásd a természet ízeit című kiállítás kísérőprogramja

A kert csupa pitypang…
Régi szakácskönyvekben olvashattunk a turbolyamártásról, az ibolyával készült édességekről, az „Ízletes hadiételek” közt a csalánfőzelékről, a kövér porcsin pedig a reformkonyha új felfedezettje. Aki lépést tart a trenddel, tavasszal medvehagymát és pitypangot eszik, ősszel csipke- és bodzabogyóval, borbolyával egészíti ki étrendjét. Zöldturmixot és bodzavirágszörpöt iszik, és a világért ki nem hagyná a tyúkhúrt a salátájából. Halmos Mónika ez alkalommal a tavaszi kert ehető virágait mutatja be képben, szóban és a valóságban, és megtudhatjuk azt is, hogyan lehet ehető virágoskertünk, akár a balkonon is.
A vetített képes előadást virágos ételek kóstolója követi, majd a szerző dedikálja virágos szakácskönyveit, és ehető virágok magjait is megvásárolhatják.
Program vezetője: Halmos Mónika