Nyitott Műtermek I Eleven Blokk

Érdekel a kortárs magyar képzőművészet? Megismernéd közelebbről a ma alkotóit, a XXI. század leendő Salvador Daliját vagy Moholy-Nagy Lászlóit? Szeretnéd megtudni, hogy milyen egy igazi műterem hangulata? Fedezd fel velünk a helyeket, ahol a képzőművészek alkotnak!

A nyitott műtermek alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy bepillants a kulisszák mögé, megtudd, hogyan készülnek a legkülönfélébb műtárgyak a tervezéstől a kivitelezésig. Ezen a napon az alkotó művészek maguk mesélik el a látogatóknak, hogyan képzelhetjük el egy-egy napjukat, mi történik zárt ajtók mögött, azaz egy kötetlen beszélgetésre invitálnak és akár még a közös alkotás élményét is átélhetjük.


Az Eleven Blokk Művészeti Alapítvány a XI. kerület kiemelt kulturális és művészeti központja, olyan fiatal képzőművészeknek ad helyet az alkotásra, mint például Mátyási Péter, Gaál Kata, Sztefanu Marina, Jahangir Matboo, Orbán Előd, Újszászi Tünde vagy Rajnai Ákos. Az alapítvány nyolc helyszínt - pontosabban nyolc műtermet - működtet és így közel húsz művésznek biztosít alkotó teret Újbuda központjában. Amikor a stúdiók ajtajai megnyílnak, olyan művészeti ágakat ismerhetünk meg, mint például a kerámiakészítés, a festészet vagy a tárgyalkotás.

Április 22-én velük találkozhatsz az Eleven Blokk műtermeiben: 
Gaál Kata, Orán Előd, Marina Sztefanu, Bányay Anna, Zelena Veronika, Rajnai Ákos, Újszászi Tünde, Horváth Ágnes, Mátyási Péter, Varga Zsolt és Metzing Eszter