Nyitott Műtermek I Kollektív műterem

Érdekel a kortárs magyar képzőművészet? Megismernéd közelebbről a ma alkotóit, a XXI. század leendő Salvador Daliját vagy Moholy-Nagy Lászlóit? Szeretnéd megtudni, hogy milyen egy igazi műterem hangulata? Fedezd fel velünk a helyeket, ahol a képzőművészek alkotnak!

A nyitott műtermek alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy bepillants a kulisszák mögé, megtudd, hogyan készülnek a legkülönfélébb műtárgyak a tervezéstől a kivitelezésig. Ezen a napon az alkotó művészek maguk mesélik el a látogatóknak, hogyan képzelhetjük el egy-egy napjukat, mi történik zárt ajtók mögött, azaz egy kötetlen beszélgetésre invitálnak és akár még a közös alkotás élményét is átélhetjük.
 

A Pauker Nyomda telephelyén található művész stúdióban készíti gyakran monumentális szobrait, objektjeit és festményeit a kortárs művészgeneráció négy kiemelkedő képviselője. Esse Bánki Ákos, Fülöp Gábor, Majoros Áron és Rajcsók Attila műszereitől hangosak a terek, itt születnek különféle maszkok, ember nagyságú fémalakzatok és absztrakt festményegyüttesek. A kollektív műterem otthonos közege örömmel várja az érdeklődőket, művészei közvetlensége igazi közösségi térré változtatja a munka terepét.