DIVAT LETT A MŰVÉSZET | BAW Közelítő program

Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.

A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

Geometrikus művészettel lépten-nyomon találkozunk nem csak múzeumokban és galériákban, hanem az építészetben, a dizájnban, a divatban, sőt az utcán is. Hol és milyen formában találkozhatunk a művészettel? Milyen hatást gyakorol a ránk és a környezetünkre? Észrevesszük-e? Ezekkel a kérdéssekkel foglalkozunk; a Street Art és a Fashion Art lehetőségeit boncolgatjuk a VASARELY MÚZEUM állandó kiállításában és az Óbudai Múzeum GOLDBERGER TEXTILIPARI GYŰJTEMÉNYÉBEN.

Találkozási pont: Vasarely Múzeum főbejárata
A túra várható hossza: 2 óra

A ’Divat lett a művészet’ túra a következő napokon és időpontokban indul:

  • április 9. kedd                10:00    órai kezdéssel
  • április 9. kedd                13:00    órai kezdéssel
  • április 10. szerda           10:00    órai kezdéssel
  • április 11. csütörtök        10:00    órai kezdéssel
  • április 12. péntek           13:00     órai kezdéssel
  • április 13. szombat        10:00     órai kezdéssel

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ITT találjátok!