FÉNY és ÉPÜLET - FÉNY-KÉP - Polinszky Tibor Gyula kiállítása

Polinszky Tibor Gyula (1947 Budapest) építész kiállított képeinek mondanivalója a FÉNY és ÉPÜLET FÉNY-KÉPekben elmondva, bemutatva.
A fény az élet, e nélkül nem tudunk élni, a napfény minden földi élet forrása, s a fény a fény/napfény a fényképezés alapja, segítségével őrizhetjük meg élményeinket, környezetünket, épületeinket a jövő számára, a fény/napfény befolyásolhatjuk hangulatunkat.
Polinszky Tibor Gyula fény-képei a hajnali-, esti Nap, a lámpák fényében készültek,.
Építészként, főépítészként az objektív mögül követte a város (Budapest) fényeit, az épületek fénnyel festett változását, melyet most egy kiállítás keretében tesz közzé. Fényképezőgépével az épületeket építészként, egyedi látásmóddal fényképezte, és mutatja be számunkra.
Polinszky Tibor Gyula a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1972 -ben diplomázott. Dolgozott építészként, főépítészként Budapest két kerületében 2016 ig közben folyamatosan fényképezte a várost.
A kiállított képei főleg 2015 - 2019 években készültek.

A kiállítás 2019. április 1. és 13. között tekinthető meg.
A kiállítást a Magyar Építőművészek Szövetsége rendezi az NKA támogatásával az Építész-Művészek sorozatában, és részt vesz a Budapest Art Week programjában is.

Kapcsolódó programok


Ápr1217:00
Beszélgetés / Előadás

Város fényei fentről - beszélgetés Bódis Krisztián fényképésszel

Magyar Építőművészek Szövetsége

Ápr1311:00
Tárlatvezetés

Tárlatvezetés a FÉNY és ÉPÜLET - FÉNY-KÉP kiállításon

Magyar Építőművészek Szövetsége

Ápr1317:00