FÉNY/KÉP/MÁS | BAW KÖZELÍTŐ PROGRAM

Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

A túra során a Bródy Sándor utca környékének képzőművészeti tereit látogatjuk végig. Az egyes állomásokon a fotográfia és a festészet közötti lehetséges kapcsolódásokat vizsgáljuk és megismerkedünk a lightbox-szal is. Az ATELIERS PRO ARTS (A.P.A) GALÉRIA „Hybrid/Totem” kiállításán Verebics Ágnes legújabb sorozatát nézzük meg, majd a TOBE GALLERYBEN Robitz Anikó legújabb fotó alapú műveivel ismerkedünk. Végül a közvetlen szomszédban a MOLNÁR ANI GALÉRIÁBAN Mátyási Péter munkáit tekintjük meg. 

Találkozási pont: az A.P.A előtere
A túra várható hossza: 2 óra

A ’Fény/Kép/Más’ túra a következő napokon és időpontokban indul:

  • április 10. szerda              12:00     órai kezdéssel
  • április 10. szerda              14:00     órai kezdéssel
  • április 11. csütörtök         14:00     órai kezdéssel
  • április 12. péntek              12:00     órai kezdéssel
  • április 12. péntek              14:00     órai kezdéssel

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ITT találjátok!