IDŐRÉTEGEK | BAW Közelítő program

A Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

IDŐRÉTEGEK 
Ebben a túrában esőként egy 125 éve született művész múzeummá alakított otthonát, a MOLNÁR C. PÁL MÚZEUMOT keressük fel. Ebben a magánmúzeumban nemcsak egy páratlan életművet ismerhetünk meg, hanem a miliőt is, amelyben született. Ezután a BARTÓK NEGYED MŰTERMEI közül Horváth Ágnes festőművész műtermébe látogatunk el, ahol bepillantást nyerhetünk a művészi alkotófolyamatba, végül a B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉRBEN Csontó Lajos „Felülírás” című fotókiállításából merítünk ihletet saját műveink elkészítéséhez.

Találkozási pont: Móricz Zsigmond körtér, a 27-es busz végállomása a Villányi út elején
A túra várható hossza: 2,5 óra

Az ’Időrétegek’ túra a következő napokon és időpontokban indul:
• április 10. szerda           10:00 órai kezdéssel
• április 11. csütörtök       14:30 órai kezdéssel
• április 12. péntek           10:00 órai kezdéssel
• április 13. szombat        15:00 órai kezdéssel

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ITT találjátok!