SZUBJEKTÍV/OBJEKTÍV | BAW Közelítő program

Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

SZUBJEKTÍV/OBJEKTÍV

Ehhez a túrához a számtalan Andrássy út környékén található helyszín közül a Nagymező utcai NEON GALÉRIÁT és egy innen csak néhány lépésre lévő múzeumot a MAI MANÓ HÁZAT választottuk. Ez utóbbiban a „Bauhaus 100. A zseniális kísérletező: Moholy-Nagy László fotográfiái” című kiállítást tekintjük meg. A túra utolsó állomása a Magyar Képzőművészet Egyetem Epreskerti műteremkomplexuma, ahol a PARTHENON-FRÍZ TEREM kiállításán túl a kert varázslatos hangulatát is megtapasztalhatják a résztvevők.  

Találkozási pont: Nagymező utca 47.
A túra várható hossza: 2-2,5 óra

A ’Szubjektív/objektív’ túra a következő napokon és időpontokban indul:

  • április 9. kedd               14:00    órai kezdéssel
  • április 10. szerda          14:00    órai kezdéssel
  • április 11. csütörtök       14:00    órai kezdéssel
  • április 12. péntek          14:00    órai kezdéssel
  • április 13. szombat        14:00    órai kezdéssel

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ITT találjátok!