VALAMI ÚJ FELÉ | BAW Közelítő program

Budapest Art Week a már megszokott és népszerű tárlatvezetések, műterem-látogatások mellett az idén először önálló művészetpedagógiai programot indít középiskolás csoportok számára. A kifejezetten fiatalokat megcélzó BAW „Közelítő program” a kortárs művészettel való élményszerű találkozásra teremt lehetőséget. Fontos számunkra, hogy a fiatalok a múzeumok, intézményi kiállítóterek mellett, a galériák és műtermek világába is betekintést nyerjenek, személyesen is találkozzanak a színtér szereplőivel: a művészekkel, galériásokkal. Hiszünk benne, hogy ezek a közvetlen találkozások nagymértékben szélesíti a fiatalok látókörét és fejlesztik a világra való nyitottságukat. Úgy gondoljuk, hogy a program segít abban, hogy a fiatalok művészetkedvelő és a kortárs művészetet értő felnőttekké váljanak.
A programra regisztráló diákcsoportok egy művészetpedagógus által vezetett, több művészeti helyszínt érintő séta keretében betekintést kapnak a múzeumok, galériák és műtermek világába. A túrák állomásait igyekeztünk a lehető legváltozatosabban összeállítani, hogy mind a helyszínek, mind a megismerhető kortárs művészek tekintetében széles spektrumot mutathassunk be. A túrákra nemcsak középiskolai diákcsoportok, hanem rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportok jelentkezését is várjuk.

VALAMI ÚJ FELÉ

Ahhoz, hogy valami új szülessen elengedhetetlen, hogy átlépjük a határainkat, kísérletezéssel keressük az ismeretlent. Reigl Judit festészetében hatalmas energiákat szabadít fel a formai korlátok közül való kitörés. Nagyméretű, az európai és amerikai absztrakt festészeti hagyományt ötvöző, gesztusfestészeti alkotásain szinte tapintható ez az erő. A felszabadult energiák más körülmények között olyan önszerveződő erőként is működhetnek, amelyek új művészeti tereket, oktatási intézményeket vagy irányzatokat hozhatnak létre. Sétánkat az YBL BUDAI KREATÍV HÁZ Reigl Judit kiállításán kezdjük, majd a MIKVE GALÉRIA orosz és a magyar kortárs művészeket bemutató tárlatán fejezzük be. 

Találkozási pont: Ybl Budai Kreatív Ház
A túra várható hossza: 2 óra

A ’Valami új felé’ túra a következő napokon és időpontokban indul:

  • április 9. kedd                12:00     órai kezdéssel
  • április 10. szerda           16:00     órai kezdéssel
  • április 11. csütörtök        12.00     órai kezdéssel
  • április 12. péntek           16:00     órai kezdéssel
  • április 13. szombat         14.00    órai kezdéssel

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ITT találjátok!