BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve

Az elmúlt évek/évtizedek egyik legígéretesebb tudományos módszertani újdonságának a hálózatkutatás és hálózati vizualizáció bizonyult, amely hatékony eszköznek tűnik kulturális, társadalmi jelenségek, így a képzőművészeti színtér vizsgálatához is.
A Rejtett mintázatok a nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek bemutatása révén – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A csúcstechnológia (adatszobrok, MI, AR, VR, rajzoló robot) felhasználásával a hálózati ábrák és struktúrák szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

kiállítás megtekintéséhez jelenleg időpontfoglalási rendszert alkalmaz a múzeum a látogatói élmény biztonságának és minőségének biztosítása érdekében. Kérjük, hogy erre a linkre kattintva foglalj időpontot, mielőtt meglátogatod a kiállítást. Az időpontokat 60 perces időközönként lehet foglalni.

Kapcsolódó programok


Okt2116:00
Tárlatvezetés

A hálózati gondolkodás nyelve: tárlatvezetés Barabási Albert Lászlóval

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Szept16-25
Kiállítás

Időgép. Új válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Szept16-25
Kiállítás

Egyensúlyban. Művek az Art Collection Telekom gyűjteményből

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum