Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

A Tenger Éneke

A 2B legújabb peszachi kiállítása a Tíz csapás témáját feldolgozó két évvel korábbi tárlatának folytatása.
A Fáraó, a minden egyiptomi elsőszülöttet sújtó tizedik csapástól megrettenve végül elengedi országából a zsidókat. A zsidók már messze járnak, amikor a Fáraó felocsúdva rémületéből bosszút esküszik és harci szekerei élén üldözőbe veszi őket. Azonban Isten újra közbe avatkozik és tengerrel árasztva el megsemmisíti az egyiptomi sereget. A csodás megmenekülésért és ellenségeik pusztulásáért Mózes hálaéneket mond az Örökkévalónak, ezt hívjuk más néven a Tenger Énekének, a nép pedig örömünnepet tart.
Természetesen a Tóra mellett a szóbeli tant rögzítő Talmud is foglalkozik az eseménnyel, itt azonban egy új szempont merül fel: szabad-e örülni ellenségeink halálának, hiszen ők is Isten teremtményei, akárcsak mi?

Kiállító művészek: Böröcz András, Győri Blanka, Hecker Péter, Kicsiny Balázs, Pálhegyi Flóra, Rácmolnár Sándor, Roskó Gábor, Schuller Judit, Szemző Zsófia, Uri Asaf, Wechter Ákos, Wechter Dénes

Kapcsolódó programok


Ápr1515:00
[@isdeleted]
Galéria túra / Vezetett séta

Kedves Ellenségem!

Magyar Építőművészek Szövetsége