Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

Eseményhorizont - Haász Katalin kiállítása

Haász Katalin 1997-ben diplomázott a budapesti Képzőművészeti Főiskola festő és intermédia szakán Maurer Dóra és Peternák Miklós irányítása mellett. Később három hónapon keresztül Tempus-ösztöndíjjal Londonban, a Middlesex University-n, computer szakon tanult, majd Salzburgba és Kölnbe is ösztöndíjjal jutott ki, z utóbbi helyenlaz Academia of Mediaart holográfia szakán szerzett tapasztalatot. 2011-ben elnyerte a Római Akadémia ösztöndíját, majd 2013-ban egy hónapos ösztöndíjjal Stuttgartban alkotott.

Diplomamunkájától fogva festészetének fő témáját a sakktábla-ábrázolások alkotják: a fehér és sötét mezők váltakozása, négyzetes alapformák különböző torzulásai foglalkoztatják. A kiinduló forma új jelleget öltve, absztrakt jellé alakul át kompozícióin. A matematika és geometria kortárs művészeti értelmezéseivel találkozhatunk képein. A sakktábla ábrázolások mellett Haász Katalin központi témáját a Möbius-szalag kompozíciók adja, első Möbius képét 1998-ban festette. A Budapest Art Weeken a látogatók a Neon Galériában a művész válogatott alkotásaival találkozhatnak.

Kapcsolódó programok


Ápr1612:00
[@isdeleted]
Galéria túra / Vezetett séta

A végtelen változás nyomában

Platán Galéria