Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

Kiállítás.mp3 – Kortárs sound art hangtár

A Kiállítás.mp3 fiatal kortárs sound artistok műalkotásait rendezi egy olyan installációba, amely a műélményt a klasszikus kiállításformával ellentétben nem vizuális-, hanem hangingerekre alapozza.

A sound art, azaz hangművészet műfajában létrejött alkotások műélvezetéhez, értelmezéséhez, és  értékeléséhez a hangot hagyományos zene-fogalmunkon túlmutató művészeti eszközként mutatjuk meg. A műalkotások a környezetre vonatkozó elvont hangi visszacsatolások, tudatosan felépített hangkonstrukciók. Az installáció terét betöltő white noise, azaz fehér zaj az alkotások egyenkénti elmélyült befogadását készíti elő.

A hangtár interjúkkal, műleírásokkal és előadásokkal kiegészülve a műfajt, illetve a műfajhoz kapcsolódó hazai művészeket, eseményeket és jellemző tendenciákat is bemutatja. A Kiállítás.mp3 teljes anyagát ingyen elérhetővé tesszük online.

Installáció: Lipka Boróka

 

Kapcsolódó programok


Ápr1816:00
[@isdeleted]
Galéria túra / Vezetett séta

Emlékrétegek

LAVOR Collective | Art Salon