Nagyon KÉK - Gévai Csilla gyerekkönyv író és képzőművész kiállítása

Gévai Csilla gyerekkönyv író és képzőművész, kétgyermekes anyuka. Gimnázium után elvégezte az ELTE magyar-kulturális antropológia bölcsész és tanári szakjait is, majd fél évig élt Londonban, és ugyanennyit ösztöndíjasként Finnországban, Lappföldön. 2008-ban megnyerte az „Aranyvackor” nevű meseíró versenyt, melynek fődíja egy általa írt és illusztrált könyv kiadása volt. Tíz év alatt, több mint 15 könyvet írta vagy rajzolt. Leghíresebb könyvei: Nagyon Zöld Könyv, Holdfényszüret, Amíg utazunk, mely utóbbi gyerekkönyv sorozatának több kötete már túl van az ötezer eladott példányon és társasjáték is készült belőle.
Designerként megtervezte a Pagony Könyvkiadó első könyvesboltját, melynek motívumait azóta is nagy sikerrel használják falra, bútorra, papírzacskóra. Részt vehetett Hargitai Henrik NASA kutató csillagász „bolygó plakáttervezés gyerekeknek” projektjében. Jelenleg az MTVA egyik gyerekműsorába rendszeresen animációkat készít.
Már 2011 óta szívügye a környezetvédelem. Ekkor jelent meg a Nagyon Zöld Könyv című munkája, mely az első olyan könyv volt a piacon, ami környezettudatosságra nevel. E könyvet 2015-ben megjelentették koreai nyelven is, és most 2018 februárjában, ennek a könyvnek kapcsán kapott meghívást Delhibe és Pekingbe is, a világ két legnagyobb nemzetközi könyvvásárára. A könyv eladási példányszáma túl van az ötezer példányon, és a könyv újra kiadása 2019-ben megvalósult.
A Nagyon KÉK című kiállítása a Nagyon Zöld Könyv folytatásaként megjelenő Nagyon Kék Könyv című munkáinak illusztrációit foglalja magába. Ez a könyvem a VÍZ történetét meséli el iskolásoknak, színesen, humorosan, de komoly szakmai hátérrel és azzal a reménnyel, hogy elkoszolt bolygónkat kellő elszántsággal akár még vissza is színesíthetjük.

Kapcsolódó programok


Ápr1910:30