Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

Pesti Vigadó Idővonal

A mai Vigadó elődje, a Pollack Mihály tervei alapján 1833-ban megnyíló Redoute a legmagasabb szintű kultúra központja volt. A polgárosodás és a nemzetté válás, az első népképviseleti országgyűlés helyszíne, amely az 1848-49-es szabadságharc idején megsemmisült. Feszl Frigyes tervei alapján csak 1865-ben nyitotta meg újra kapuit a Vigadó, amely jeles eseményeknek adott otthont. 1867-ben a Vigadóban tartották Ferenc József koronázási bankettjét, majd itt született meg Pest, Buda és Óbuda egyesítésével Budapest. Hangversenytermében megfordult Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók vagy éppen Dohnányi, koncerttermében fellépett többek közt Brahms, Debussy is. A 2014-ben, a Magyar Művészeti Akadémia székházaként újjászülető Pesti Vigadó művészeti és közéleti rendezvények, kiállítások helyszíne.

Jelen kiállítás az épület, s azon keresztül a magyar és egyetemes történelem, kultúra egy-egy jelentős eseményét eleveníti fel.