Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

SALVADOR DALÍ, A HALHATATLANSÁG NYOMÁBAN 

Spanyol dokumentumfilm, magyar felirattal  (2018)
105 perc
Rendezte: David Pujol

Igazán különleges portrét láthatunk a szürrealizmus mesteréről a Budapest Art Week utolsó estéjén: Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket David Pujol látványos dokumentumfilmje. 
A film 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját - aki ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz -, egészen 31 évvel ezelőtti, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig. A művészt bemutató film végiglátogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak életútjában: többek között Portlligatot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhelyt és otthont; Figuerest, a szülővárosát, ahol létrehozta a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, valamint Párizst és New Yorkot, ahol jelentős kiállításai voltak.
A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának életét szakértők közreműködésével, többféle nézőpontból ismerhetjük meg, így külön öröm, hogy a művész személyes történetekben gazdag portréja elevenedik meg előttünk.
Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók, mozgóképek és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és emberről, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

Filmelőzetes

Kapcsolódó programok


Ápr1418:00
[@isdeleted]
Ápr1518:00
[@isdeleted]
Ápr1618:00
[@isdeleted]
Ápr1718:00
[@isdeleted]
Ápr1818:00
[@isdeleted]
Ápr1819:30
[@isdeleted]
Beszélgetés / Előadás

Art Week Cinema TALK

Art+Cinema