Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az 5. Budapest Art Week!
Részletek: Rendkívüli közlemény

Soros György a CSOK obstukciójával kívánja népszerűsíteni Krúdy Gyula festészetét Brüsszelben

drMáriás immár másfél évtizede festi képeit, amelyeken politikusokat, történelmi szereplőket, hírességeket mutat be különleges művészeti átértelmezésekben. Festményein a különböző művészeti stílusok a vágyott, tökéletes, idealizált, időtlen világát idézik meg, amelyekben korunk és történelmünk különbözű markáns figurái megjelennek. A végeredmény rendre megdöbbentő és szép, tragikus és katartikus, szellemes és és provokatív: hol groteszk, hol kritikus, hol álromantikus, amely mindvégig hordozza magában az otthontalanság és kiszolgáltatottság érzését. A kiállításon bemutatásra kerül az alkotó kimondottan e helyszínre készült Krúdy Gyula óriásportéja, a Völgyi-Skonda és a Kacsuk gyűjteményekből válogatott alkotásai, valamint legújabb festményei és művészeti nyomatai.         

A kiállítás része annak a közös projektnek, melynek keretében az Esernyős Galéria az A38 Hajóval közös szervezésben mutatja be drMáriás képzőművészetét.